CURS NAUTIC CATEGORIA D

PERMIS BARCĂ CATEGORIA D – APE INTERIOARE

Permis de barca categoria D
First

Cine poate participa la acest curs?

Orice persoană care a împlinit vârsta de 18 ani și care dorește să candideze la evaluarea necesară obținerii certificatului de conducător de ambarcațiune de agrement clasa D.

Structura cursului

Cursul teoretic este compus din următoarele module: marinărie, manevra și conducerea ambarcațiunii cu motor, RND, meteorologie marină, elemente de prim ajutor, comunicatii maritime.

Cursul teoretic se va finaliza cu un test teoretic dupa modelul ANR.

Cursul practic cuprinde următoarele module: insusirea elementelor de siguranta pe o ambarcatiune cu motor, prezentarea mijloacelor de salvare a vieții pe mare individuale si de grup, manevrarea ambarcatiunii cu motor, lucrul cu paramele si alte elemente de matelotaj, manevra „Om la apă”.

Cursul practic se va finaliza cu o probă practică in compania unui reprezentant ANR.

Domeniile de examinare la examenul teoretic ANR.

– RND – 10 întrebări
– CONDUCEREA ȘI MANEVRA AMBARCAȚIUNII – 8 întrebări
– MARINĂRIE – 8 întrebări

Total – 26 de întrebări

Promovare – minim 22 de răspunsuri corecte

Durata – 60 minute

Examene ANR

Permis barcă categoria D

Cursul nautic categoria D este necesar pentru obtinerea certificatului de conducător de ambarcațiune de agrement cu motor pentru apele interioare (lacuri, fluvii, delta).

Ce se studiază:

  1.  Pregătirea ambarcațiunii pentru voiaj. Stabilitatea si flotabilitatea ambarcațiunii. Verificarea echipamentelor electrice, a instalatiei de gaz, a motorului, a echipamentelor electronice. Amararea și securizatea obiectelor in interiorul ambarcațiunii. Folosirea echipamentelor individuale si colective de salvare a vieții pe mare.
  2. Marinărie. Pregătirea parâmelor, strângerea parâmelor pentru depozitare, pregatirea liniilor pentru acostare si preluarea liniilor si a spring-urilor la plecare, noduri marinărești, volta la tachet, pregatirea ancorei, plecarea de la baliză, legarea de baliză.
  3. Manevra ambarcațiunii cu motor. Acostarea laterală, cu pupa la cheu, la mooring sau la ancoră. Plecarea de la ponton în condiții de vânt si curent. 
  4. Ancorarea. Instalația de ancorare. Tipuri de ancore.
  5. Remorcarea ambarcațiunilor. Manevra de dare a remorcii. Voltarea remorcii. Plecarea cu un iaht la remorcă. Schimbarea de drum în timpul marșului la remorcă.
  6. RND. Cunoașterea semnelor specifice, a luminilor și sunetelor, balizajul lateral.
  7.  Regulile de drum.  
  8.  Lucrări de mentenanța și reparații. Vitalitatea iahtului.
  9.  Motoarele marine. Mentenanță, verificări periodice, schimbarea filtrelor, a curelelor și a pompei de apă.
  10.  Aprovizionarea ambarcațiunii pentru voiaj.
  11.  Gestionarea situațiilor de urgenta. Manevra Om la apa cu motor.
  12.  Navigația de noapte. Veghea pe timpul nopții, recunoașterea reperelor de navigație, identificarea ambarcațiunilor după lumini.
  13.  Primul ajutor. Elemente de prim ajutor specifice ambarcațiunilor. Asigurarea echipamentului medical adecvat la bordul ambarcațiunii.
  14.  Echipamente electronice. Folosirea Chartplotter-ului.

Orice permis barca categoria D se va obține în urma unui examen practic in cadrul școlii cu un reprezentant ANR și a unui examen teoretic organizat de ANR.

Înscrie-te la cursul Seafar pentru permis barca categoria D și vei avea acces instant la Chestionare permis barca categoria D si suportul de curs online. In platforma Seafar vei gasi si ce acte necesare permis barca îți trebuiesc.

 

 

Calendar cursuri

Nu urmează nici un eveniment după aceasta dată.

Cumpără cursul pentru tine sau oferă-l

CADOU

unui prieten drag.

Cumpara cursul Categoria D

750,00 lei

Dacă vrei să îți cumperi o barcă studiaza oferta eBoat cu ambarcatiuni Poseidon clasa C de proiectare.