CURS CATEGORIA S

CURS NAVIGAȚIE CU VELE

Curs categoria S

First

Cine poate participa la acest curs?

Orice persoană care a împlinit vârsta de 18 ani și care dorește să candideze la evaluarea necesară obținerii certificatului de conducător de ambarcațiune de agrement clasa S.

Structura cursului

 

Cursul practic cuprinde următoarele module: insusirea elementelor de siguranta pe o ambarcatiune cu vele, prezentarea mijloacelor de salvare a vieții pe mare individuale si de grup, cunoașterea elementelor constructive, manevrele ambarcatiunii cu vele, principiile navigației cu vele, manevra “Om la apă” cu motor si vele. Navigația in orice aliură de vânt.

Domeniile de examinare la examenul teoretic ANR.

Pentru inscrierea categorie S in certificatul de conducător de ambarcatiune de agrement de către ANR, este necesară diploma de absolvire a cursului “Manevra ambarcațiunii cu vele”. Nu se va da examen la ANR. Categoria S va fi trecută in permis de către ANR doar pe baza diplomei.

Cursul de navigație cu vele este un curs practic, necesar pentru obținerea permisului de barcă pentru ambarcațiuni cu vele categoria S. Cursul se desfășoară pe o perioada de 3 zile pe velier in Marea Neagra cu plecare din portul turistic Mangalia. Cursul se poate realiza și in Grecia intr-un voiaj de 7 zile.

 

Ce se studiază:

 1. Pregătirea ambarcațiunii pentru voiaj. Stabilitatea si flotabilitatea ambarcațiunii. Verificarea echipamentelor electrice, a instalatiei de gaz, a motorului, a echipamentelor electronice. Amararea și securizatea obiectelor in interiorul ambarcațiunii. Folosirea echipamentelor individuale si colective de salvare a vieții pe mare.
 2. Marinărie. Pregătirea parâmelor, strângerea parâmelor pentru depozitare, pregatirea liniilor pentru acostare si preluarea liniilor si a spring-urilor la plecare, noduri marinărești, volta la tachet, pregatirea ancorei, terțarolarea velelor, plecarea e la baliză, legarea de baliză.
 3. Manevra ambarcațiunii cu motor, cu vele sau motor și vele. Acostarea laterală, cu pupa la cheu, la mooring sau la ancoră. Plecarea de la ponton în condiții de vânt si curent. Navigarea cu vele in orice aliură, volte și ampanări, oprirea de urgență (Crash stop), punerea ambarcațiunii in poziție de siguranță prin metoda Heaving-to, manevra iahtului pe vreme rea, acostarea in curent prin glisaj lateral (Ferry gliding).
 4. Ancorarea. Instalația de ancorare. Tipuri de ancore.
 5.  Meteorologie. Interpretarea prognozei meteo marine, folosirea barometrului ca ajutor in prezicerea schimbarilor meteo. Surse de informații meteo.
 6.  Aprovizionarea ambarcațiunii pentru voiaj.
 7.  Gestionarea situațiilor de urgenta. Manevra Om la apa cu motor, cu vele, cu motor si vele. Folosirea stației VHF pentru emiterea alertelor de primejdie, urgență și securitate. Folosirea sistemului DSC și transmiterea alertelor  de rutină si de grup.
 8.  Navigația de noapte. Veghea pe timpul nopții, recunoașterea reperelor de navigație, identificarea ambarcațiunilor după lumini, urmărirea planului de pilotaj la intrarea și ieșirea din porturi, stabilirea pozitiei cu ajutorul relevmentelor la farurile vizibile și a curbelor batimetrice. Verificarea cursului de coliziune cu alte ambarcațiuni.
 9.  Supraviețuirea pe mare. Mijloace individuale de salvare. Mijloace colective de salvare. Folosirea EPIRB-ului, folosirea transponderului SART, folosirea mijloacelor de comunicație și semnalizare.
 10.  Primul ajutor. Elemente de prim ajutor specifice ambarcațiunilor. Asigurarea echipamentului medical adecvat la bordul ambarcațiunii.
 11.  Echipamente electronice. Folosirea Chartplotter-ului, a radarului, a NAVTEX-ului, a statiei VHF-DSC.

 

Calendar cursuri

Nu urmează nici un eveniment după aceasta dată.

Cumpără cursul pentru tine sau oferă-l

CADOU

unui prieten drag.

Cumpara cursul Categoria S

1.350,00 lei

eBoat.ro este partenerul tău pentru echipamente marine.

Curs navigatie cu vele
Curs navigatie cu vele